May 27, 2021
ΜΠΟΥΦΕ
0
0
0
Μπορεί να ονειρεύεστε μία κορυφαία θέση στον κλάδο της εστίασης, αλλά προτού την επιτύχετε, θα πρέπει να περάσετε από πολλά στάδια. Η απασχόληση στον συγκεκριμένο κλάδο είναι εξαιρετικά απαιτητική και είναι πολλά τα βήματα που θα πρέπει να κάνετε προκειμένου να ανεβείτε στην κορυφή της κλίμακας. Το μόνο σίγουρο είναι πως στην πορεία της καριέρας σας στην εστίαση, θα αποκτήσετε ιδιαίτερες δεξιότητες και προσόντα.
Όσο περισσότερο παραμένετε σε μία επιχείρηση τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ανεβείτε σε ιεραρχία και να αποκτήσετε τον ρόλο που επιθυμείτε. Είναι γεγονός πως εάν απασχολείστε στην επιχείρηση για αρκετό διάστημα, θα μπορέσετε να έχετε ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα κατά την υποβολή αίτησης για τον επόμενο ρόλο.
Για παράδειγμα, εάν ενδιαφέρεστε σοβαρά για τον ρόλο του Head Chef, τότε θα πρέπει να είστε αποφασισμένοι όχι μόνο να αποκτήσετε τα κατάλληλα προσόντα, πιστοποιήσεις κτλ, αλλά και να αποκτήσετε την εμπειρία που χρειάζεστε προκειμένου να διεκδικήσετε αυτή τη θέση. Πολλές φορές το να εργαστείτε στην σκιά ενός ατόμου που εργάζεται στον ρόλο που επιθυμείτε, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε τις δεξιότητες και την εμπειρία που χρειάζεστε.
Μια δουλειά στον τομέα της εστίασης μπορεί να σας οδηγήσει σε πολλές διαδρομές καριέρας και σε διάφορα μέρη του κλάδου, από την τροφοδοσία για πάρτι έως την εργασία σε ένα εστιατόριο Michelin. Υπάρχουν πολλές διαδρομές ανοιχτές για εσάς και πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε τα σχετικά προσόντα.
Η εργασία στον κλάδο της εστίασης σημαίνει ότι θα αφιερώνετε μέρος του ελεύθερου χρόνου σας στον σκοπό της εργασίας σας και ότι ενδέχεται να εργάζεστε σε βάρδιες που αποτελούν τις λεγόμενες κοινωνικές ώρες.
Στον κλάδο της εστίασης συχνά θα σας κρίνουν για τις δεξιότητες σας. Πολλές φορές η κριτική θα προέρχεται όχι μόνο από τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και από πελάτες που μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληροί στην κριτική τους. Επίσης θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να χρειαστεί να ασκήσετε και εσείς οι ίδιοι εποικοδομητική κριτική σε άτομα χαμηλότερης ιεραρχίας.
Όσοι εργάζονται στη βιομηχανία εστίασης πρέπει να αποτελούν οι ίδιοι τον ορισμό της ανθρώπινης υγιεινής και να κατανοήσουν την σημασία της διατήρησης της καθαριότητας.
Ο κλάδος της εστίασης βασίζεται στην ομαδικότητα και στην αρμονική συνεργασία. Χωρίς αποτελεσματική ομαδική εργασία, οι πελάτες δεν θα βιώσουν την ποιοτική εξυπηρέτηση που περιμένουν.
Δείτε και το σχετικό μας άρθρο για μια επιτυχημένη συνέντευξη στην Εστίαση