Κλειστή η εστίαση έως τον Φεβρουάριο;

Κλειστή η εστίαση έως τον Φεβρουάριο;

May 27, 2021

ΜΠΟΥΦΕ

0

0

0

Την παράταση του lockdown στο χώρο της εστίασης και τους δύο πρώτους μήνες του νέου έτους προανήγγειλε ουσιαστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2021.

Η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του ενοικίου κατά 80% στο λιανεμπόριο, την εστίαση, αλλά και τις επιχειρήσεις στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού δείχνει ότι δύσκολα θα αρθούν τα μέτρα ιδίως στον χώρο της εστίασης.

«Επειδή έχω μία ευθύνη να αφουγκράζομαι την αγωνία της αγοράς και επειδή γνωρίζω ότι πολλοί επιχειρηματίες και εστιάτορες, αλλά και μαγαζάτορες είχαν επενδύσει πολλά σε αυτή την χριστουγεννιάτικη περίοδο και σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο, θα ήθελα σήμερα να ανακοινώσω ένα ακόμη μέτρο προστασίας και ανακούφισης για όλες τις πληττόμενες από τους περιορισμούς επιχειρήσεις. Αυτές δηλαδή που θα μείνουν κλειστές με εντολή του κράτους τις γιορτές, από το λιανεμπόριο μέχρι και την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Μειώνεται το ενοίκιο για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο κατά 80%», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι δεν θα ανοίξουν μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά έως ότου έρθουν τα εμβόλια.

Πηγή:

https://www.tanea.gr/2020/12/15/greece/proanaggelia-gia-kleista-magazia-eos-ton-fevrouario/