Ν. Παπαθανάσης: Εξετάζεται επιπλέον στήριξη σε εστίαση

Ν. Παπαθανάσης: Εξετάζεται επιπλέον στήριξη σε εστίαση

May 27, 2021

ΜΠΟΥΦΕ

0

0

0

Στο πλάι της εστίασης και του λιανεμπορίου δηλώνει πως είναι η κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των δύο κλάδων που πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. 

Ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν τα καταστήματα της εστίασης, ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «αρκετά καταστήματα στον κλάδο της εστίασης λειτουργούν με παράδοση, επομένως έχουν μια λειτουργία, αλλά σαφώς αυτή είναι ένα υποσύνολο της κανονικής λειτουργίας».

«Καθώς πάμε προς το τέλος κι ενώ τρέχουν τα μέτρα και όποια άλλα μέτρα ανακοινωθούν σύντομα, θα κάνουμε απολογισμό και θα δούμε ακριβώς τη στήριξη που χρειάζεται. Πάντως, επειδή η εστίαση είναι πολύ σημαντική και μετρά περίπου το 40% της οικονομίας, η κυβέρνηση θα σταθεί κοντά της γιατί είναι πολύ καιρό κλειστή. Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για άνοιγμα της εστίασης», πρόσθεσε προαναγγέλοντας μέτρα στήριξης για τους επιχειρηματίες του κλάδου. 

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται ένα δανειοδοτικό πρόγραμμα το οποίο θα στηρίξει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις ύψους έως 50.000 ευρώ με πολύ υψηλή εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και ταυτόχρονα προετοιμάζεται από το οικονομικό επιτελείο κι ένα πρόγραμμα «Γέφυρα» για επαγγελματικά δάνεια.

Πηγή:

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1679284/n-papathanasis-sto-trapezi-metra-stiriksis-gia-estiasi-lianemporio