Γιατί οι Πελάτες Λατρεύουν Μικρό Μενού

Γιατί οι Πελάτες Λατρεύουν Μικρό Μενού

November 30, 2021

Business Owner

0

0

0

Κάθε εστιατόριο χρειάζεται ένα καλοσχεδιασμένο μενού που θα κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά! 

Πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων τείνουν να πιστεύουν ότι τα μεγάλα μενού, σε αντίθεση με ένα μικρό μενού, είναι πιο αποδοτικά γιατί προσφέρουν περισσότερες επιλογές στους πελάτες. 

Μπορεί αυτή η στρατηγική όντως να λειτουργεί σε ορισμένα εστιατόρια, αλλά στην πλειοψηφία τους ένα μικρό μενού μπορεί να αποφέρει περισσότερα έσοδα.


Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως τα μενού των εστιατορίων γίνονται όλο και πιο μικρά. Ας δούμε όμως τους λόγους που συμβαίνει αυτό και που ξέρετε... Μπορεί να σας πείσουμε να προχωρήστε στον επανασχεδιασμό του μενού σας!

1. Τα μικρά μενού διευκολύνουν την επιλογή.

Ένα μεγάλο ποσοστό των πελατών που θα επισκεφτεί το εστιατόριο σας θα δυσκολευτεί να αποφασίσει τι θα παραγγείλει. Σύμφωνα με μελέτες, οι καταναλωτές συχνά χρειάζονται βοήθεια αναφορικά με τις αγοραστικές τους αποφάσεις. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους πελάτες των εστιατορίων. Πολλοί αισθάνονται μπερδεμένοι από τις πάρα πολλές επιλογές και συχνά θέλουν λίγη βοήθεια.

Παρέχοντας ένα μικρότερο μενού διευκολύνετε τους πελάτες στο να διαχειριστούν τις επιλογές τους. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά θα συναντήσετε εστιατόρια που επιμένουν στη χρήση μικρών
μενού.

2. Τα μικρά μενού είναι φιλικά προς τον πελάτη.

Η πλειοψηφία των πελατών που θα επισκεφτεί ένα εστιατόριο θα βρει το ξεφύλλισμα ενός “δεκασέλιδου” μενού εξαιρετικά πολύπλοκο και κουραστικό.

Επιπλέον, ένα μεγάλο μενού είναι χρονοβόρο στην ανάγνωση του, γεγονός που αποτελεί πρόβλημα για τον πελάτη, αλλά και για το ίδιο το εστιατόριο. Φανταστείτε να χρειάζονται 15 λεπτά για να αποφασίσει ο πελάτης τι θα επιλέξει να φάει.

Δώστε στους πελάτες σας εύκολα και γρήγορα μενού και μετατρέψτε τους στους σε πιστούς θαμώνες του εστιατορίου σας.

3. Τα μικρότερα μενού προσδιορίζουν την ταυτότητα του εστιατορίου σας.

Τα μικρά μενού κάνουν το branding του εστιατορίου σας πιο ισχυρό. Τα πιάτα σας θα αποτυπώνονται με μεγαλύτερη ευκολία στη μνήμη των πελάτών σας και η επωνυμία σας θα γίνεται όλο και πιο αναγνωρίσιμη.

Με ένα μικρότερο μενού, θα καταφέρετε πολύ πιο εύκολα να προσδιορίσετε την ταυτότητα του εστιατορίου σας και να την επικοινωνήσετε στους πελάτες σας.

Για παράδειγμα, αν είστε ιδιοκτήτης ενός ιταλικού εστιατορίου, σίγουρα δε χρειάζεται να προσφέρετε cheeseburger.

Το μενού σας θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με την ταυτότητα του εστιατορίου σας και τα πιάτα σας να αναδεικνύουν το ποιοι είστε και το όραμα σας. 

menu4. Τα μικρότερα μενού σημαίνουν ταχύτερη εξυπηρέτηση. 

Ένας επιπρόσθετος λόγος που οι πελάτες του εστιατορίου σας θα λατρέψουν ένα μικρότερο μενού είναι επειδή θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν πιο γρήγορα.


Οι κουζίνες που καλούνται να ετοιμάσουν πολλά πιάτα από ένα πολυσέλιδο μενού καταπονούνται περισσότερο και αποδίδουν σε πιο αργούς ρυθμούς. 

Η συντόμευση του μενού σας θα βοηθήσει την κουζίνα, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό να ανταπεξέλθει καλύτερα στις απαιτήσεις του εστιατορίου σας, ιδιαίτερα σε ώρες και ημέρες αιχμής.

Τα πιο αποτελεσματικά εστιατόρια είναι εκείνα που εργάζονται σκληρά για την εξυπηρέτηση και την εμπειρία των πελατών τους. 

Η δημιουργία μικρότερου μενού, σίγουρα θα σας οδηγήσει προς αυτήν την κατεύθυνση!
 

5. Τα μικρότερα μενού σημαίνουν καλύτερα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Όταν έχετε ένα πιο μικρό μενού, το προσωπικό σας θα μπορεί να εκπαιδευτεί πολύ πιο εύκολα σε αυτό και να είναι πολύ πιο προετοιμασμένο στο να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις των πελατών.

Η εξοικείωση του προσωπικού σας με το μικρό μενού είναι πιο άμεση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του εστιατορίου σας. 

6. Τα μικρότερα μενού ενισχύουν τη συνέπεια και τη σταθερότητα.

Ένας βασικός λόγος που τα εστιατόρια χάνουν μερίδα των πελατών τους είναι διότι δε διασφαλίζουν ότι τα πιάτα προετοιμάζονται με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά. Οι πελάτες σας σίγουρα έχουν την απαίτηση το πιάτο τους να έχει πάντα την ίδια γεύση και το ίδιο μέγεθος μερίδας.

Με ένα μικρότερο μενού, είναι πιο εύκολο για εσάς να παρέχετε σταθερά και με συνέπεια υψηλή ποιότητα πιάτων και να κρατάτε ικανοποιημένους τους πελάτες του εστιατορίου σας.

7. Τα μικρότερα μενού μειώνουν τη σπατάλη. 

Ένα μικρότερο μενού μειώνει τη σπατάλη των προϊόντων που χρησιμοποιείτε για τα πιάτα σας, καθώς θα μπορείτε να παρακολουθείτε καλύτερα το απόθεμα σας και να χάνετε λιγότερο φαγητό. 

Μερικές τελικές σκέψεις.

Όποια απόφαση και να πάρετε για το εστιατόριο σας, λάβετε υπόψη τη συνολική εμπειρία των πελατών σας. 

Η δημιουργία του μενού είναι κομβικής σημασίας και απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό. 
Σκεφτείτε τα καλύτερα και πιο περιζήτητα πιάτα σας. Αυτά για τα οποία είναι γνωστό στο κοινό το εστιατόριο σας. Αυτά είναι τα πιάτα που πρέπει να παραμείνουν στο μενού σας

Γιατί πρέπει να επιμείνετε σε πιάτα τα οποία δεν έχουν την επιθυμητή απήχηση και δεν είναι αντιπροσωπευτικά της επωνυμίας του εστιατορίου σας;

Ένα μικρότερο μενού θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εμπειρία των πελατών σας, ενώ ταυτόχρονα θα εκτοξεύσει την αφοσίωση στο εστιατόριο σας.

Κάντε τους πελάτες σας να επιστρέφουν ξανά και ξανά για να απολαύσουν τα αγαπημένα τους πιάτα!