5 Ερωτήσεις Συνέντευξνεις στον Κλάδο της Εστίασης

5 Ερωτήσεις Συνέντευξνεις στον Κλάδο της Εστίασης

May 27, 2021

ΜΠΟΥΦΕ

0

0

0

Όπως όλες οι συνεντεύξεις για εύρεση εργασίας, έτσι και οι συνεντεύξεις για εργασία στον κλάδο της εστίασης μπορούν να είναι απρόβλεπτες. Δεν μπορεί να είσαι απόλυτα σίγουρος για το τι ακριβώς πρόκειται να σε ρωτήσουν.Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες («στάνταρ»/«τυπικές») ερωτήσεις που μπορούν να σου γίνουν πολύ πιο συχνά από άλλες. Πριν λοιπόν το ραντεβούσου για την συνέντευξη θα πρέπει να έχεις προετοιμάσει τις απαντήσεις σου σε αυτές τις 5 «τυπικές» ερωτήσεις συνέντευξης για τον κλάδο της εστίασης.

1. «Ποιο είναι το μεγαλύτερο σας προτέρημα;»

Τι σε ξεχωρίζει από τους άλλους για τη συγκεκριμένη θέση; Θυμήσου δεν υπάρχει χώρος για σεμνότητα εδώ. Δώσε έμφαση στα θετικά σου χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τον κλάδο της εστίασης (π.χ. έχω καλές εποικοινωνιακές δεξιότητες, είμαι εξωστρεφής, είμαι σε θέση να παραμείνω ψύχραιμος και ήρεμος υπό πίεση και γνωρίζω πως μπορώ να παραμείνω συγκεντρωμένος μέχρι την ολοκλήρωση της δουλειάς).

2. «Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου ελάττωμα;»

Σκέψου αυτήν την ερώτηση σαν μια άλλη ευκαιρία για να αναδείξεις τα δυνατάσου σημεία. Με τη σωστή διατύπωση ακόμα και ένα αρνητικό στοιχείο του χαρακτήρά σου μπορεί να γίνει προτέρημα, ενώ ταυτόχρονα δίνεις την ειλικρινή σου απάντηση.Μια καλή απάντηση θα ήταν «Είναι αλήθεια ότι είμαι διστακτικός στο να ζητάω βοήθεια. Νιώθω ευθύνη για τη δική μου δουλειά και δεν μου αρέσει να επιβαρύνω τους άλλους που έχουν τις δικές τους ευθύνες. Ωστόσο, είναι κάτιπου προσπαθώ να το δουλέψω γιατί γνωρίζω ότι είναι καλή ιδέα να ζητάς βοήθεια από έναν συνάδελφο.»

3. «Για ποιους λόγους σου αρέσει να δουλεύεις σε έναν κλάδο που αφορά την εξυπηρέτηση πελατών;»

Χρησιμοποίησε αυτήν την ερώτηση για να δείξεις στον εργοδότη σου ότι έχεις γνώσεις γύρω από την αγορά που δραστηροποιείται ένα εστιατόριο.Προσπάθησε να δώσεις μια απάντηση που χρησιμοποιεί κάποια «κοινήορολογία» στον κλάδο της εστίασης. Επίσης, χρησιμοποίησε αυτήν την ερώτηση για να επισημάνεις γιατί θέλεις να εργαστείς σε αυτόν τον κλάδο.Αυτό θα ενημερώσει τον υποψήφιο εργοδότη σου ότι δεν είσαι μόνο εκεί γιανα συλλέξεις έναν μισθό. Μια τέτοιου είδους απάντηση θα ήταν «Μουαρέσουν οι συνεχείς προκλήσεις. Σε αυτήν τη δουλειά κάθε μέρα είναιδιαφορετική. Κάθε βάρδια έχει μια νέα έκπληξη και μου αρέσει η πρόκληση του να τις διαχειρίζομαι και να βελτιώνομαι μέσα από αυτές.»

4. «Ποιοι είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχεις αντιμετωπίσει στονκλάδο της εστίασης;»

Καταπολέμησε την επιθυμία να πεις ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μην σουαρέσει. Ενώ στην θεωρία αυτή είναι η τέλεια απάντηση, στην πραγματικότητα,είναι άστοχη. Θυμήσου, πως καμία δουλειά δεν είναι τέλεια, οπότε πες κάτι που όλοι όσοι εργάζονται στον συγκεκριμένο κλάδο μπορούν να το καταλάβουν (π.χ. κακό φιλοδώρημα). Με αυτόν τον τρόπο είσαι απόλυτα ειλικρινής στην απάντησή σου, αλλά και ετοιμόλογος.

5. «Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να σε εντάξουμε στην ομάδα μας;»

Αυτή είναι ίσως η πιο κοινή ερώτηση για συνέντευξη εργασίας στον κλάδο της εστίασης. Πού ταιριάζεις; Η εξυπηρέτηση είναι μια ομαδική προσπάθεια,οπότε ο υποψήφιος εργοδότης σου πρέπει να γνωρίζει ότι μπορείς νασυνεργαστείς καλά με άλλους. Πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι μπορείς να ενσωματωθείς γρήγορα στον νέο σου ρόλο. Δώσε μια απάντηση που εξηγεί πόσο εκτιμάς την ομαδική εργασία και ότι μπορείς να ταιριάξεις γρήγορα. Ακολουθεί μια απάντηση που πληροί και τα δύο κριτήρια:”Έχω ομαδικό πνεύμα και μαθαίνω γρήγορα. Σε κάθε βάρδια θα προσπαθώ να συνεισφέρω περισσότερο και να βοηθάω τους συναδέλφούς μου. Ελπίζωότι καθώς βελτιώνω τις δικές μου δεξιότητες, και άλλοι θα βελτιώσουν τις δικές τους. “