May 27, 2021
ΜΠΟΥΦΕ
0
0
0
Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, σε τρεις εβδομάδες. Ο κ. Δερμιτζάκης επισήμανε ότι δεν πρέπει να συνδέουμε την εστίαση μόνο με τα μπαρ. «Εάν η εστίαση μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με θερμάστρες, τις οποίες διαθέτει ούτως ή άλλως λόγω των καπνιστών, μπορούμε να συζητήσουμε για το άνοιγμα της σε τρεις εβδομάδες. Μόνο έξω όμως», υπογράμμισε.
Ταυτόχρονα κραυγή αγωνίας, βγάζουν καταστηματάρχες και εργαζόμενοι στον τομέα της εστίασης, του κλάδου που έχει πληγεί, ενδεχομένως περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους, από το παρατεταμένο lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα, ελέω κοροναϊού.
Οι επαγγελματίες της εστίασης, ειδικά οι πιο μικρές επιχειρήσεις, καλούνται να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια, αφού οι διαρκείς αναστολές λειτουργίας και οι περιορισμοί σε συνδυασμό με τα έξοδα που «τρέχουν», δημιουργούν μια κατάσταση ασφυκτική, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας και του λουκέτου.«Εχουμε 80.000 επιχειρήσεις εστίασης και οι μισές απειλούνται με λουκέτο», σημείωσε, μιλώντας στο Open, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
Την ίδια ώρα, «στον αέρα», και με πολλούς να αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εστίαση. «Οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι 330.000, με τον κλάδο να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης μετά το Δημόσιο», ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτοί, καθώς «είναι μία σειρά κλάδων από πρωτογενή μέχρι τριτογενή τομέα, που επηρεάζει τουλάχιστον 1.000.000 εργαζόμενους.