Πληροφορίες που πρέπει να εντάξεις στο βιογραφικό σου

Πληροφορίες που πρέπει να εντάξεις στο βιογραφικό σου

March 30, 2022

0

0

0

Πολλοί είναι εκείνοι που νομίζουν πως κατά τη προετοιμασία ενός βιογραφικού οι πιο χρήσιμες πληροφορίες είναι εκείνες των πτυχίων, των ξένων γλωσσών και της προϋπηρεσίας.

Σήμερα όμως θα δούμε πως υπάρχουν και άλλες εξίσου σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να εντάξεις στο βιογραφικό σου, αφού μπορούν και αυτές με τη σειρά τους να σου ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες προς τη νέα σου επαγγελματική στέγη.

Τι λες λοιπόν φύγαμε να ανακαλύψουμε μαζί τις παρακάτω συμβουλές που θα απογειώσουν το βιογραφικό σου σημείωμα και θα αυξήσουν τις πιθανότητες σου προς την εύρεση εργασίας;

Πρακτική άσκηση

Η πρακτική άσκηση αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά όπλα στην φαρέτρα κάθε εργαζόμενου, αφού μέσα από αυτή φαίνεται η πρώιμη επαγγελματική εμπειρία και επαφή με το αντικείμενο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει τόσο σημασία η επιχείρηση στην οποία έχει γίνει η πρακτική άσκηση, όσο η διάρκεια και η συστατική επιστολή που θα δούμε αναλυτικά αργότερα. Αν λοιπόν διαθέτεις στη δική σου φαρέτρα το συγκεκριμένο όπλο, δεν μένει παρά να το αξιοποιήσεις υπερ σου.

internship

Σεμινάρια & Ημερίδες

Η γνώση είναι δύναμη και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, αφού κανείς δεν πήγε μπροστά μόνο με το ταλέντο. Είτε λοιπόν μιλάμε για έναν καταξιομένο επαγγελματία, είτε για έναν πρωτάρη, η γνώση αποτελεί το απαραίτητο συστατικό που θα δώσει την ώθηση προς την εξέλιξη και εν τέλη την απόκτηση μιας καριέρας. Ο καλύτερος τρόπος όμως για να το καταφέρει κανείς αυτό, δεν είναι άλλος από μια σχολή ή στην προκειμένη περίπτωση, κάποια σεμινάρια & ημερίδες. Πολλοί είναι εκείνοι άλλωστε που ξεκίνησαν την καριέρα τους και έμειναν στο χώρο μόνο μέσα από σεμινάρια & ημερίδες, αφού όπως έρευνες δείχνουν είναι αρκετά για να ξυπνήσουν το ερέθισμα σε κάθε επίδοξο επαγγελματία, που έχει διάθεση και όρεξη για εξέλιξη. Μην χάνεις χρόνο λοιπόν και ένταξε αυτή τη σπουδαία πληροφορία στο βιογραφικό σου, καθώς το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε πάει μπροστά.

seminars

Εθελοντισμό

Πολλοί νομίζουν πως ο εθελοντισμός δεν έχει και μεγάλη σημασία στο χώρο της εστίασης, αφού πρακτικά δεν προσφέρει κάτι χειροπιαστό. Όμως το μόνο σίγουρο είναι πως προσφέρει πολλά παραπάνω από ότι κάποιος φαντάζεται. Σίγουρα το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό δεν είναι αυτή καθεαυτή η επαγγελματική γνώση, αν και μερικές φορές αυτό δεν αποκλείεται (βλέπε εθελοντικό μαγείρεμα για άστεγους ή πυρόπληκτους), αλλά η εναρμόνυση και η ανάπτυξη της συναισθηματικής μας νοημοσύνης, όπου πλέον αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους πρόσληψης ενός εργαζομένου. Ακόμα μέσα από τον εθελοντισμό, μαθαίνουμε να προσφέρουμε χωρίς κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα, πράγμα πολύ σημαντικό για την εξέλιξη κάθε εν δυνάμει επαγγελματία, μιας και η ηθική απολαβή είναι πολύ πολύ μεγαλύτερη και ισχυρότερη. Τέλος μαθαίνουμε πολύ καλά την έννοια της ομαδικότητας και του σεβασμού προς τη διαφορετικότητα, αφού βρισκόμαστε σε έναν χώρο που δεν γνωρίζουμε τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστούμε και έτσι οφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη όποια κόντρα ή διαμάχη, καθώς εδώ ο σκοπός είναι πολύ μεγαλύτερος. Εάν λοιπόν το σκέφτεσαι να ενταχθείς σε κάποια εθελοντική ομάδα, τώρα είναι η στιγμή σου.

volontering

Συστατικές επιστολές

Και ήρθε η στιγμή να αναλύσουμε τη χρησιμότητα των συστατικών επιστολών, όπου πολλοί πιστεύουν πως ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως ανήκουν στο ΤΩΡΑ. Μια συστατική επιστολή από έναν επαγγελματία του χώρου μπορεί να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες κάθε εν δυνάμει εργαζομένου, αφού το κύρος που τη συνοδεύει είναι μεγάλο. Έτσι λοιπόν είτε μόλις έχεις τελειώσει την πρακτική σου, είτε αναζητάς την επόμενη σου εργασία, να θυμάσε πως ένας καλός λόγος από τον υπεύθυνο ή τον εργοδότη σου, θα μετρήσει σίγουρα υπέρ σου.

letter_of_reccomendation

Κατορθώματα & Ενδιαφέροντα

Αυτά τα δύο δεν χρειάζεται απαραίτητα να συνδυαστούν, όμως εάν ο χώρος του βιογραφικού σου είναι περιορισμένος, τότε καλό είναι να τα ενώσεις. Πολλές είναι οι φορές που λόγω της πολύωρης εργασίας ξεχνάμε πως έχουμε και μια προσωπική ζωή που πρέπει να αναπτύξουμε και να βιώσουμε. Έτσι λοιπόν τα ενδιαφέροντα μας έρχονται σε δεύτερη μοίρα, πράγμα που κάνει πολλούς υποψήφιους για μια εργασία να τα παραλείπουν από το βιογραφικό τους σημείωμα. Όμως τα ενδιαφέροντα μας είναι αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς και μοναδικούς από τους αλλούς και πιστέψτε με κανένας εργοδότης δεν θέλει έναν εργαζόμενο σαν όλους τους άλλους. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ένα από τα πράγματα που μας ενώνει με τους συναδέλφους μας, είναι τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα μας. Μην τα παραλείπεις λοιπόν και δώσε τους την αξία που τους αρμόζει. Τώρα όσον αφορά τα κατορθώματα, εδώ σου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να αναδείξεις κρυφά ταλέντα που μέχρι πιο πριν δεν είχες το χώρο ή το κατάλληλο πεδίο για να το κάνεις. Μίλα λοιπόν για τυχόν βραβεία που έχεις κερδίσει ή ακόμα και για διακρίσεις σε διαγωνισμούς. Το βιογραφικό πρέπει να είναι ο καθρέφτης μας και εμείς οφείλουμε να τον έχουμε όσο πιο λαμπερό γίνεται, προκειμένου να βρούμε το αντίκρισμα που αναζητάμε.

acomplishments

Αναλογιζόμενοι λοιπόν τα παραπάνω, μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως πλέον διαθέτεις όλη την απαραίτητη γνώση, προκειμένου να εντάξεις στο βιογραφικό σουκάθε χρήσιμη πληροφορία. Εάν πάλι δεν διαθέτεις κάτι από τα παραπάνω, δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι, αφού ο επιμένον νικά.

Εάν λοιπόν ψάχνεις την επόμενη σου επαγγελματική στέγη, κάνε σήμερα την εγγραφή σου στο jobeat.gr. Έτσι θα μπορέσεις να ανεβάσεις το βιογραφικό σου και να ανακαλύψεις όλες τις διαθέσιμες αγγελίες που σε ενδιαφέρουν. Μην αργείς... Μπορεί η επόμενη σου εργασία να βρίσκεται μερικά βήματα μακριά!