Οι ερασιτέχνες μάγειρες είναι οι πρωταγωνιστές των social media

Οι ερασιτέχνες μάγειρες είναι οι πρωταγωνιστές των social media

May 27, 2021

ΜΠΟΥΦΕ

0

0

0

Οι μέρες του lockdown έχουν φέρει στο προσκήνιο έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων που ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη μαγειρική. Φαίνεται πως πολλοί συμπολίτες μας ανακάλυψαν το ταλέντο τους στη μαγειρική κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σπίτι, προβάλλοντας τις δημιουργίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κόσμος φαίνεται να ανταποκρίνεται στους γαστρονομικούς τους πειραματισμούς επιβραβεύοντας τους με πολλά likes και comments. Όπως φαίνεται ο σπιτικός ερασιτέχνης μάγειρας αποτελεί τον απόλυτο σταρ του διαδικτύου στον καιρό του lockdown.

Οι ερασιτέχνες της μαγειρικής, με τις σπιτικές συνταγές τους,  δίνουν όλο τους τον εαυτό στις γαστρονομικές τους δημιουργίες, εκτιμούν κάθε like και share, ανταποκρίνονται στα comments των ακολούθων τους και αγωνίζονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των θαυμαστών τους.  Θα έλεγε κανείς πως βάζουν προσεχτικά τα θεμέλια για μία πιθανή επαγγελματική τους πλέον ενασχόληση με την μαγειρική. Για να λέμε και την αλήθεια καλός ο ερασιτέχνης, χομπίστας μάγειρας, αλλά αλλιώς είναι ο επαγγελματίας σεφ και το εστιατόριο.

Το LIFO φιλοξένησε τον ερασιτέχνη μάγειρα Θωμά Κοντογιάννη που σήμερα αποτελεί τον μακαρονά του διαδικτύου. Όπως είπε “τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να προσφέρουν πολύ ευχάριστες στιγμές χαλάρωσης. Έτσι κι εγώ, στην αρχή δειλά και στη συνέχεια με εντατικούς ρυθμούς, άρχισα να ανεβάζω φωτογραφίες με φαγητά στο Διαδίκτυο. Ο λόγος που προτιμώ να ανεβάσω μια φωτογραφία με φαγητό παρά μια selfie μου ή μια φωτογραφία στο γυμναστήριο είναι γιατί με το φαγητό έχω ασχοληθεί πολλή ώρα. Βλέπω κάθε υλικό, κάθε λαχανικό, κάθε φρούτο σαν έναν καλλιτέχνη που του αξίζει να φωτογραφηθεί πριν και μετά το μαγείρεμα και είναι τόσο μεγάλη η χαρά μου μόλις τελειώνει η διαδικασία αυτή, που θέλω να τη μοιραστώ με τους διαδικτυακούς μου φίλους. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ επαγγελματικά με τη μαγειρική, δεν ξέρω και αν θα ήθελα να το κάνω.”

Το μαγείρεμα δεν είναι δουλειά τους, αλλά είναι το πάθος τους. Οι ερασιτέχνες σεφ είναι περήφανοι για την παρασκευή γευμάτων που είναι διαφορετικά, νόστιμα και όμορφα. Και για τις προσπάθειές τους, ανταμείβονται εξαιρετικά - μέσω πολλών θαυμαστών στα κοινωνικά μέσα. Πολλοί επιθυμούμε να μπορούσαμε να φάμε ένα από αυτά τα καταπληκτικά πιάτα σε ένα εστιατόριο - αλλά σε αυτούς τους πολύ ταλαντούχους κομάντο της κουζίνας, είναι απλά δείπνο στο σπίτι.

Πηγή:

https://www.lifo.gr/