Σενάριο για Χριστούγεννα με κλειστή την εστίαση

Σενάριο για Χριστούγεννα με κλειστή την εστίαση

May 27, 2021

ΜΠΟΥΦΕ

0

0

0

Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση για την εστίαση είναι να παραμείνουν κλειστά τα εστιατόρια κατά την περίοδο των εορτών.

Όπως αποκάλυψε πρώτο το MEGA η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο βόμβα να μην ανοίξει καθόλου η εστίαση ακόμα και τα Χριστούγεννα. Πλέον θεωρείται δεδομένο πως τα μπαρ και οι χώροι διασκέδασης δεν θα ανοίξουν καθόλου, ενώ φαίνεται πως τελικά προστίθενται στη λίστα τα καφέ και τα εστιατόρια.

Oι Επιχειρηματίες εστίασης αντιτίθενται στη λύση «ακορντεόν» - δηλαδή να ανοίξουν για τις δύο εβδομάδες των εορτών και να κλείσουν αμέσως μετά, καθώς αποτελεί για αυτούς μια μη συμφέρουσα λύση.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της ένωσης αναφέρονται τα εξής: «Η εστίαση περνάει δύσκολες μέρες. Τα προβλήματα συσσωρεύονται. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το σημαντικότερο όλων μας είναι η υγεία.

Η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς ότι, θα πρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων να γίνει όταν η υγειονομική κατάσταση το επιτρέψει. Οι κυβερνητικές προτάσεις για άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης περίπου 15 ημερών, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και στη συνέχεια το κλείσιμο πάλι, είναι κάτι που δεν θέλει κανένας επιχειρηματίας εστίασης. Παραμένουμε κλειστά και ζητάμε οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση!».

Την ίδια στιγμή, όσο περισσότερο οι επιχειρήσεις της εστίασης παραμένουν κλειστές οι συνέπειες στην οικονομία βαραίνουν, καθώς η εστίαση αποτελεί ένα από τους κινητήριους μοχλούς της οικονομίας. Στον κλάδο της εστίασης δραστηριοποιούνται 82.000 επιχειρήσεις απασχολούνται 300.000 εργαζόμενοι. Το δεύτερο τρίμηνο ο κύκλος εργασιών σημείωσε βουτιά της τάξεως του 59%.

Πηγές

https://www.tanea.gr/2020/11/29/greece/kerdizei-edafos-to-senario-gia-xristougenna-me-kleisti-tin-estiasi/

https://www.tanea.gr/2020/12/02/greece/enosi-estiatorion-attikis-na-anoiksoun-ta-katastimata-otan-to-epitrepsei-i-ygeionomiki-katastasi/