Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι του Επισιτισμού-Τουρισμού.Αίτημα για αύξηση του επιδόματος των 534€

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι του Επισιτισμού-Τουρισμού.Αίτημα για αύξηση του επιδόματος των 534€

May 27, 2021

ΜΠΟΥΦΕ

0

0

0

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, στέλνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) υποστηρίζει πως τον τελευταίο χρόνο η πλειονότητα των εργαζομένων αναγκάζεται να επιβιώνει με εισόδημα 534€ ή ακόμη και με μηδενικό εισόδημα. Σχεδόν 25.000 εργαζόμενοι είναι εκτός ρύθμισης εδώ και μήνες, ακόμα και τώρα στις νέες εξαγγελίες των παρατάσεων των επιδομάτων ανεργίας μένουν  εκτός.

Όπως δηλώνει η Ομοσπονδία, «δεν κατανοούμε πώς θα επιβιώσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο που θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις. Όσοι μπαίνουν για πρώτη φορά στο Ταμείο Ανεργίας, δεν καλύπτονται με την ρύθμιση των 50 ενσήμων, χρειάζονται 80 ένσημα και πραγματικά αναρωτιόμαστε πού θα τα βρουν, αφού το 2020 δεν υπάρχουν 80 ημέρες εργασίας»

Για άλλη μια φορά θέτει και το ζήτημα όσων εργάζονται σε νυκτερινά κέντρα διασκεδάσεως καθώς και catering, που λόγω των λίγων ημερών απασχόλησης δεν είναι δικαιούχοι μέχρι στιγμής καμίας στήριξης. «Οι εποχικά εργαζόμενοι σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς δεν έχουν το δικαίωμα μονομερούς αναστολής σύμβασης, άρα ούτε και τα 50 ένσημα για να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας, επομένως θα μείνουν χωρίς εισόδημα μέχρι τον επόμενο» επισημαίνει η ΠΟΕΕΤ.

Ζητεί, τέλος, να αυξηθεί το επίδομα των 534€, τονίζοντας πως «δεν γίνεται έναν χρόνο τώρα να έχουμε μειώσεις 50-60% στους μισθούς μας. Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο έτσι.

Αναπλήρωση λοιπόν του μισθού μας, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν τον ίδιο πληθυσμό με εμάς και τα ίδια οικονομικά δεδομένα.

Κύριε υπουργέ, επειδή εμείς δεν έχουμε κλειδιά να σας παραδώσουμε, σκεφτόμαστε να έρθουμε στο υπουργείο Εργασίας με τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας... Γιατί πλέον δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας» δηλώνει καταληκτικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό-Τουρισμό.

Πηγή:

https://m.naftemporiki.gr/story/1687880/poeet-na-auksithei-to-epidoma-ton-534--de-mporoume-na-zisoume-tis-oikogeneies-mas