Δύσκολο το Άνοιγμα της Εστίασης

Δύσκολο το Άνοιγμα της Εστίασης

May 27, 2021

ΜΠΟΥΦΕ

0

0

0

Στην εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης την περίοδο των Χριστουγέννων προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.  Αναγνωρίζοντας σημάδια βελτίωσης στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας αλλά κρίνοντας πως ακόμα τα «νούμερα δεν είναι ακόμα αυτά που θα θέλαμε», ο υπουργός Ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι «είναι πιο δύσκολο να ανοίξει η εστίαση, καθώς μας κυβερνά ο ιός».

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις της Ελλάδας στη διαχείριση της πανδημίας, σημείωσε ότι ο δείκτης που έχει φτιάξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που μετρά πόσο καλά η άσχημα πηγαίνει κάθε χώρα είναι οι θάνατοι ανά εκατομμύριο. «Σύμφωνα με στοιχεία του Σαββάτου, το Βέλγιο είχε 1.323 ανά εκατομμύριο, η Ισπανία 898, η Ιταλία 793 ανά εκατομμύριο, η Γαλλία 693, η Τσεχία 644 ανά εκατομμύριο, η Σουηδία 616, η Ολλανδία 501, η Ρουμανία 495 και η Ελλάδα 125 ανά εκατομμύριο. Είμαστε 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο», κατέληξε.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος εστιατόρων Αττικής, Ιωάννης Δαβερώνης, δηλώνει πως η λύση του σχήματος lockdown ακορντεόν θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις πιο γρήγορα στον ξαφνικό θάνατο.

«Δε θα αντέξουμε αυτό που λένε ακορντεόν». Νωρίτερα από την εστίαση αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, τα καταστήματα λιανικής δεν αποτέλεσαν εστίες υπερμετάδοσης. Έχοντας διανύσει πάντως ήδη τον μισό Νοέμβριο με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων να είναι ακόμη υψηλός, οι επιχειρηματίες αγωνιούν για το κατά πόσο μπορεί να διασωθεί ο τζίρος της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

Πηγές:

https://m.naftemporiki.gr/story/1661475/ad-georgiadis-den-uparxei-imerominia-gia-to-anoigma-tis-agoras-duskola-tha-anoiksei-i-estiasi

https://www.tovima.gr/2020/11/22/society/estiasi-terastia-i-zimia-gia-tis-epixeiriseis-erxontai-apolyseis-louketa/

https://www.iefimerida.gr/politiki/georgiadis-dyskola-anoixei-estiasi-hristoygenna