5 Τρόποι να διαχειριστείς την απόρριψη σε μια συνέντευξη

5 Τρόποι να διαχειριστείς την απόρριψη σε μια συνέντευξη

February 21, 2022

0

0

0

Οι πιο όμορφες στιγμές της ζωής δεν είναι εκείνες της επιτυχίας, αλλά αυτές που μετά από απόρριψη και απελπισία, αισθάνεσαι να μεγαλώνει μέσα σου η θέληση για ζωή και η υπόσχεση για μελλοντικά επιτεύγματα.

Εάν λοιπόν βρίσκεσαι σε ένα τέλμα και δεν ξέρεις πως να διαχειριστείς την απόρριψη μετά από μια συνέντευξη, φύγαμε να ανακαλύψουμε μαζί, 5 μοναδικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το επόμενο βήμα στην καριέρα σου και να κατακτήσεις τους στόχους σου.

Μίλα σε κάποιον που θα σε καταλάβει

Όλοι οι άνθρωποι ψάχνουμε έναν ώμο να ακουμπήσουμε στις δύσκολες στιγμές μας. Γιατί τι θα ήταν οι φίλοι και οι συγγενείς εάν δεν μπορούσαμε να μοιραστούμε μαζί τους αυτά που τόσο πολύ μας πονάνε. Η απόρριψη είναι σαν ένα πολύπλοκο παιχνίδι που αποτελείται από πολλά στάδια και πίστες. Αρχικά έχουμε το στάδιο της αμφισβήτησης, στη συνέχεια εκείνο του θυμού, της στεναχώριας, της αγανάκτησης, της ηττοπάθειας και τέλος αυτό της συγχώρεσης. Μην αφήσεις λοιπόν κανένα από αυτά τα συναισθήματα να σε κυριέψουν και μίλα σε έναν άνθρωπο που εμπιστεύεσαι, αγαπάς και που είσαι σίγουρος/η πως θα σε καταλάβει και θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις και να πας ένα βήμα παρακάτω.

αργοπορία

Αναγνώρισε τα λάθη σου

Το πρώτο βήμα για να ξεπεράσουμε μια επαγγελματική απόρριψη είναι η αποδοχή και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το καταφέρουμε αυτό είναι να αναγνωρίσουμε πρώτα τα λάθη μας. Με λίγα λόγια να δούμε που ήμασταν λάθος και που σωστοί και τι μπορούμε να βελτιώσουμε ή και να αλλάξουμε την επόμενη φορά. Όμως για να αναγνωρίσει κανείς τα λάθη του θέλει τεράστιο θάρρος και αυτογνωσία. Θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε στην άκρη τον εγωισμό μας και να δούμε τα πράγματα από την πλευρά του παρατηρητή. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η καλύτερη προετοιμασία.

αργοπορία

Κάνε καλύτερη προετοιμασία

Όπως είπαμε και προηγουμένως το επόμενο βήμα είναι αυτό της καλής προετοιμασίας, όπου αποτελεί ουσιαστικά τη λύση στο πρόβλημα μας. Εδώ θα πρέπει να κοπιάσουμε και να μελετήσουμε περισσότερο. Εάν για παράδειγμα το λάθος μας ήταν ότι είχαμε πολύ άγχος στη συνέντευξη, τότε θα πρέπει να κάνουμε περισσότερες πρόβες μπροστά στον καθρέφτη και σε φίλους, προκειμένου να μας γίνει πιο οικείο. Εάν πάλι το λάθος μας ήταν πως δεν είχαμε την κατάλληλη προϋπηρεσία που χρειαζόταν, τότε θα πρέπει να ψάξουμε για κάποια σεμινάρια ή ακόμα και βίντεο στο διαδίκτυο που θα μας βοηθήσουν να εξελίξουμε τις γνώσεις μας και να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Τέλος μην ξεχνάς πως η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως.

αργοπορία

Ψάξε για την επόμενη αγγελία

Το συγκεκριμένο βήμα είναι συνδυαστικό με τα προηγούμενα, αφού ταυτόχρονα με το να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να κάνεις καλύτερη προετοιμασία, θα πρέπει να ψάχνεις και για την επόμενη σου εργασία. Η απόρριψη είναι κομμάτι της ζωής και οφείλουμε να την αφήνουμε πίσω μας και να προχωράμε μπροστά. Ψάξε λοιπόν τις αγγελίες που σε ενδιαφέρουν και μην διστάσεις να κάνεις την επόμενη σου αίτηση. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί η τύχη να σου χτυπήσει την πόρτα.

αργοπορία

Μην κρατάς κακία και προχώρα παρακάτω

Το τελευταίο βήμα είναι αυτός της συγχώρεσης, όπου για να γίνει πράξη θα πρέπει πρώτα να αποβάλεις οποιοδήποτε αίσθημα μίσους, θυμού και στεναχώριας. Μόνο όταν το πετύχεις αυτό, θα μπορέσεις να προχωρήσεις παρακάτω. Μην αναλώνεσαι σε προβλήματα του παρελθόντος. Το μέλλον είναι μπροστά σου και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Το θέμα είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου και να αρπάξεις την ευκαιρία από τα μαλλιά.

αργοπορία

Εάν λοιπόν ψάχνεις την επόμενη σου επαγγελματική στέγη, μην χάνεις χρόνο και κάνε σήμερα την εγγραφή σου στο www.jobeat.gr. Έτσι θα μπορέσεις να ανεβάσειςτο βιογραφικό σου και να ανακαλύψεις όλες τις διαθέσιμες αγγελίες που σε ενδιαφέρουν. Μην αργείς... Μπορεί η επόμενη σου εργασία να βρίσκεται μερικά βήματα μακριά!