5 Συμβουλές για νέους Ζαχαροπλάστες

5 Συμβουλές για νέους Ζαχαροπλάστες

March 4, 2022

Αρτοποιοί

0

0

0

Εάν βρίσκεσαι και εσύ στα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα και ψάχνεις νέους τρόπους εξέλιξης, τότε δεν έχεις παρά να ανακαλύψεις τις παρακάτω συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς κατάλληλα και να χτίσεις όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεσαι.

Φύγαμε λοιπόν για αυτό το μαγικό ταξίδι γνώσεων που θα σε βοηθήσει να μπεις δυναμικά στο χώρο της ζαχαροπλαστικής και να κατακτήσεις τους στόχους σου εύκολα και γρήγορα.

Κάνε την ιδέα πράξη

Στην ζαχαροπλαστική όπως και στην μαγειρική σημασία έχει η δημιουργικότητα και η φαντασία. Μπορεί να μην έχεις την ακριβή συνταγή μπροστά σου, όμως συνδυάζοντας τα ερεθίσματα και τις γνώσεις σου, εφευρίσκεις κάτι νέο που ποτέ δεν φανταζόσουν. Με άλλα λόγια η τέχνη της ζαχαροπλαστικής συνδυάζει όλες τις αισθήσεις και μας επιτρέπει να αγκαλιάσουμε το υποσυνείδητο μας που τόσο πολύ θέλει να βγει στο προσκήνιο. Άκου λοιπόν το ένστικτό σου και κάνε την ιδέα πράξη και που ξέρεις μπορεί να έχεις φτιάξει κάτι μοναδικό.

αργοπορία

Μέτρα σωστά τις δοσολογίες

Το Α και το Ω στη ζαχαροπλαστική είναι φυσικά οι δοσολογίες, αφού δίχως αυτές το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί πριν καν ξεκινήσει. Πιο συγκεκριμένα οι σωστές δοσολογίες μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε τις ακριβείς ποσότητες που χρειαζόμαστε προκειμένου το γλυκό μας να δέσει σωστά και εν τέλη να πετύχει. Λίγα γραμμάρια πιο πάνω ή πιο κάτω είναι αρκετά για να καταστρέψουν τη νέα μας δημιουργία, κάτι που κανένας νέος ζαχαροπλάστης δεν θα ήθελε μιας και στη συγκεκριμένη φάση της πορείας του, ένα λάθος είναι αρκετό για να ανατρέψει την εξέλιξη του. Εάν λοιπόν επιθυμείς να πετύχεις στο χώρο αυτό, θα πρέπει να γίνεις ένας σωστός στρατιώτης που δεν παρεκκλίνει ποτέ από το χαρτί της συνταγής του. Όλα αυτά όμως είναι πιο πολύ στην αρχή, αφού στη συνέχεια έρχεται η εμπειρία όπου σου επιτρέπει να μπορείς να υπολογίσεις μερικά πράγματα λίγο πιο χαλαρά, χωρίς να χρειάζεσαι πάντοτε μια ζυγαριά δίπλα σου.

αργοπορία

Πρόσεξε τους χρόνους εκτέλεσης

Όπως είπαμε και προηγουμένως η εμπειρία έρχεται στη συνέχεια της ζωής μας, έτσι στην αρχή της καριέρας μας θα πρέπει να προσέξουμε πολύ καλά τον χρόνο εκτέλεσης των διαφόρων παρασκευών μας, αφού από αυτόν θα κριθεί εάν η δημιουργία μας θα είναι επιτυχημένη ή όχι. Ένα καλό tip που μπορεί να βοηθήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι να βάζετε timer. Το timer βρίσκεται εκεί σαν ένας άλλος σύμμαχός μας, αφού μας υπενθυμίζει πως ήρθε η ώρα να γυρίσουμε ή να αφαιρέσουμε το γλυκό από το φούρνο ή την κατσαρόλα μας. Όταν λοιπόν βρίσκεσαι στην κουζίνα και δημουργείς, θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να μην αφήνεις κανέναν αντιπερισπασμό να σου τραβήξει την προσοχή. Τέλος ένα ακόμα χρήσιμο tip που μπορεί να σε βοηθήσει, είναι να σημειώνεις σε ένα χαρτί τα tasks σου. Με λίγα λόγια, τι έχεις κάνει μέχρι στιγμής και τι χρειάζεται σύντομα παρέμβαση. Έτσι όταν νιώθεις πως η μπάλα έχει χαθεί, θα μπορείς να ανατρέχεις στο χαρτί σου και να γνωρίζεις άμεσα τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις.

αργοπορία

Εμπιστέψου το ένστικτο σου

Το ένστικτο μας αποτελεί την κινητήριο δύναμη μας, αφού χάρη σε αυτό δοκιμάζουμε πράγματα που μέχρι τότε δεν θα τολμούσαμε καν να σκεφτούμε. Ακόμα μας απομακρύνει για λίγο από το comfort zone μας και μας γεμίζει με αδρεναλίνη και ενθουσιασμό, συστατικά απαραίτητα για τη δημιουργία νόστιμων πιάτων. Τέλος μας δίνει δύναμη και κουράγιο να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας, αφού έχει τη μαγική ιδιότητα 9 στις 10 φορές να μας καθοδηγεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Εμπιστέψου λοιπόν το ένστικτο σου και δεν θα χάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως μάθεις πολλά περισσότερα, από το να μην προσπαθήσεις καθόλου.

αργοπορία

Δημιούργησε με αγάπη

Ο μόνος τρόπος για να γίνει καλή δουλειά είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Εάν λοιπόν πρέπει να πάρεις κάτι από αυτό το άρθρο φεύγοντας, τότε σίγουρα είναι αυτή η συμβουλή, αφού μόνο όταν ερωτεύεσαι τη δουλειά σου, δημιουργείς πραγματικά με αγάπη. Τέλος να θυμάσαι πως το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι.

αργοπορία

Εάν τώρα ψάχνεις την επόμενη σου επαγγελματική στέγη, κάνε σήμερα την εγγραφή σου στο jobeat.gr. Έτσι θα μπορέσεις να ανεβάσεις το βιογραφικό σου και να ανακαλύψεις όλες τις διαθέσιμες αγγελίες που σε ενδιαφέρουν. Μην αργείς... Μπορεί η επόμενη σου εργασία να βρίσκεται μερικά βήματα μακριά!