5 Ερωτήσεις που κάθε συνεντευξιαζόμενος πρέπει να κάνει

5 Ερωτήσεις που κάθε συνεντευξιαζόμενος πρέπει να κάνει

March 24, 2022

Interview

0

0

0

Ζούμε πλέον σε μια εποχή όπου και ο συνεντευξιαζόμενος έχει δικαίωμα να κάνει ερωτήσεις, καθώς και να επιλέγει τον τρόπο που θα κινηθεί ένα interview.

Ήρθε η στιγμή να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να δείξουμε με τον τρόπο μας πως είμαστε εδώ και πως έχουμε και εμείς λόγο.

Εάν λοιπόν βρίσκεσαι σε μια παρόμοια συνθήκη και δεν γνωρίζεις τον τρόπο με τον οποίο θες να κινηθείς, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις πιστά τις παρακάτω συμβουλές, που σίγουρα θα σου χαρίσουν εκτός από μια θετική εντύπωση και τη δουλειά.

Τι λες; Φύγαμε να τις ανακαλύψουμε μαζί;

Ποια είναι η κουλτούρα της εταιρείας σας;

Η πιο συχνή ερώτηση που κάθε συνεντευξιαζόμενος πρέπει να κάνει είναι σχετικά με το ποια είναι η κουλτούρα της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο γυρίζετε απευθείας το παιχνίδι πάνω σας και πλέον έχετε εσείς τον έλεγχο και τα ηνία της συνέντευξης.Μέσα από αυτή την ερώτηση μπορείτε να καταλάβετε εύκολα και γρήγορα εάν η επιχείρηση με την οποία πρόκειται να συνεργαστείτε σας ταιριάζει. Με λίγα λόγια εάν ακολουθεί κοινές αξίες με εσάς. Έτσι μπορείτε από νωρίς να απορρίψετε μια δουλειά, δίχως να χρειαστεί να ταλαιπωρηθείτε ή και να συγκρουστείτε με τους εργοδότες σας. Τέλος είναι μια ερώτηση που στο 90% των περιπτώσεων προκαλεί μια θετική σύγχυση στους εργοδότες, καθώς οι περισσότεροι δεν την περιμένουν, πράγμα που σας δίνει ένα έξτρα bonus από τους άλλους συνεντευξιαζόμενους, καθώς δείχνει ένα άτομο αρκετά διαβασμένο και συνειδητοποιημένο στα μάτια τους.

colorful_pencils

Πως είναι ένα κλασικό οκτάωρο;

Πολλές είναι οι φορές που πιάνουμε μια δουλειά χωρίς να έχουμε ρωτήσει για τα καθήκοντά μας, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε προ εκπλήξεως και να απογοητευόμαστε. Έτσι λοιπόν πριν κλείσουμε οποιαδήποτε συμφωνία, θα πρέπει πάντα να ρωτάμε πως είναι ένα κλασικό οκτάωρο, καθώς μέσα από την απάντηση που θα λάβουμε, θα γνωρίζουμε εάν η δουλειά που επρόκειτο να εργαστούμε μας ταιριάζει ή όχι. Οπλιστείτε λοιπόν με θάρρος και διεκδικήστε το δικαίωμα της γνώσης πριν να είναι αργά.

colorful_pencils

Πόσο καιρό είστε στην εταιρεία;

Με την παραπάνω ερώτηση μπορείτε να εκμαιεύσετε πληροφορίες σχετικά το χρονικό διάστημα των εργαζομένων στην επιχείρηση. Έτσι θα είστε σε θέση να καταλάβετε κατά πόσο συχνά αλλάζει μια εταιρεία τους εργαζομένους της ή κατά πόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποχωρούν για τους δικούς τους λόγους. Με λίγα λόγια θα έχετε γνώση στο εάν το συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον είναι ευχάριστο και με προοπτικές εξέλιξης.

colorful_pencils

Πόσο καιρό είναι ανοιχτή η θέση;

Ο λόγος που γίνεται η συγκεκριμένη ερώτηση δεν είναι άλλος από το να καταλάβουμε τις κρυφές παγίδες. Πιο συγκεκριμένα εάν μια θέση εργασίας βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ανοιχτή, τότε αυτό σημαίνει πως είτε αυτά που απαιτούνται δεν συμβαδίζουν με το σήμερα, είτε πως η ίδια η επιχείρηση διαθέτει κάτι που δεν ικανοποιεί τους υποψήφιους εργαζομένους. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να διερευνούμε τους λόγους που συμβαίνει κάτι τέτοιο χωρίς να βγάζουμε αυθόρμητα συμπεράσματα, όμως καλό είναι να κρατάμε και το ενδεχόμενο του ότι κάτι περίεργο μπορεί να συμβαίνει.

colorful_pencils

Πόσο σύντομα θα γίνει η πρόσληψη;

Αφού λοιπόν είμαστε σίγουροι πως έχουμε καλύψει όλες τις παραπάνω ερωτήσεις και είμαστε ένα βήμα πριν δώσουμε τα χέρια, η τελευταία και εξίσου κρίσιμη ερώτηση είναι το κατά πόσο σύντομα θα γίνει η πρόσληψη. Έτσι θα έχουμε καλύψει πως τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά και πως από μεριάς μας κάναμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να αποκτήσουμε μια δουλειά που θα μας ταιριάζει και θα μας ικανοποιεί.

colorful_pencils

Αναλογιζόμενοι λοιπόν τα παραπάνω μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως έχουμε καλύψει ότι ακριβώς χρειαζόταν προκειμένου να έχουμε μια επιτυχημένη συνέντευξη η οποία θα μας αποφέρει την δουλειά που επιθυμούμε.

Εάν λοιπόν ψάχνεις την επόμενη σου επαγγελματική στέγη, κάνε σήμερα την εγγραφή σου στο jobeat.gr. Έτσι θα μπορέσεις να ανεβάσεις το βιογραφικό σου και να ανακαλύψεις όλες τις διαθέσιμες αγγελίες που σε ενδιαφέρουν. Μην αργείς... Μπορεί η επόμενη σου εργασία να βρίσκεται μερικά βήματα μακριά!