5 Εκφράσεις που απαγορεύονται σε μια συνέντευξη

5 Εκφράσεις που απαγορεύονται σε μια συνέντευξη

March 11, 2022

Άλλα Επαγγέλματα

0

0

0

“Το όλα επιτρέπονται” είναι κάτι που σίγουρα δεν ισχύει σε μια συνέντευξη, αφού εκεί θα πρέπει να είσαι σωστά προετοιμασμένος και να έχεις μελετήσει κάθε κίνηση σου. Πολλές φορές ο αυθορμητισμός είναι αυτός που μας προδίδει, οπότε εάν θες σίγουρη επιτυχία δεν έχεις παρά να μελετήσεις καλά τα παρακάτω.

Τι λές λοιπόν; Φύγαμε να ανακαλύψουμε μαζί τις 5 εκφράσεις που απαγορεύονται σε μια συνέντευξη;

Δεν έχω εμπειρία

Το πιο συχνό λάθος που μπορεί να κάνεις ένα άτομο που ψάχνει για δουλειά και βρίσκεται στη διαδικασία της συνέντευξης, είναι να πει πως δεν έχει εμπειρία. Σίγουρα η ειλικρίνεια είναι κάτι που εκτιμάται και πρέπει να υπάρχει, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, κανένας εργοδότης δεν θέλει να ακούσει πως ο υποψήφιος για τη δουλειά δεν γνωρίζει τίποτα για το επάγγελμα. Έτσι θα πρέπει να επενδύσετε τον χρόνο σας αλλού, προκειμένου να αντιστρέψετε τη συγκεκριμένη συνθήκη και να κάνετε την αδυναμία δύναμη. Εάν λοιπόν θέλετε οι πιθανότητες σας να αυξηθούν και ο στόχος σας να επιτευχθεί, καλό θα είναι να αποκτήσετε έστω και την ελάχιστη εμπειρία, είτε από κάποια διδακτικά σεμινάρια ή κάποια πρακτική άσκηση. Ένα πολύ σημαντικό tip που θα σας βοηθήσει είναι να καταφέρετε να πουλήσετε τον εαυτό σας όσο καλύτερα μπορείτε, ακόμα και εάν η εμπειρία σας δεν είναι μεγάλη. Οι εργοδότες θέλουν να δουν περισσότερο το πάθος και τη φλόγα σταμάτια σας, παρά την αμφιβολία και το άγχος για το εάν θα τα καταφέρετε. Δώστε τους λοιπόν να καταλάβουν πως έχετε έρθει αποφασισμένοι να πάρετε τη θέση και τότε θα έχετε πετύχει τον στόχο σας.

despaired_girl_with_wrinkled_papers_all_around_her

Δεν έχω αδυναμίες

Οι αδυναμίες είναι για να τις ξεπερνάμε και να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από αυτές. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν κουβαλάει τους δικούς του δαίμονες. Έτσι λοιπόν στην ερώτηση “ποιες είναι οι αδυναμίες σου” , θα πρέπει να είσαι ειλικρινείς και να μιλήσεις ανοιχτά για αυτές, πάντα όμως χωρίς πολλές λεπτομέρειες, καθώς ο σκοπός εδώ δεν είναι να μάθουν σε τι δεν είσαι καλός/η, αλλά πως μπόρεσες και το ξεπέρασες ή πως κατάφερες να βρίσκεσαι στη διαδικασία να το ανατρέψεις και να το βελτιώσεις. Μην ξεχνάς επίσης πως η παραδοχή είναι το πρώτο βήμα της εξέλιξης, έτσι όταν παραδέχεσαι κάτι δυνατά, έρχεται ένα είδος συνδειτοποίησης που δεν είχε επέλθει παλαιότερα. Μην διστάσεις λοιπόν να είσαι ο εαυτός σου, αλλά πάντα με μέτρο στις λεπτομέρειες.

book_that_reads_strong_points_and_weaknesses

Πόσο γρήγορα θα πάρω προαγωγή;

Η προαγωγή αποτελεί μια από τις σημαντικότερες λέξεις για κάθε εργαζόμενο οποιουδήποτε επαγγέλματος, αφού δηλώνει έμπρακτα πως υπάρχει εξέλιξη και οι κόποι μηνών ή και χρόνων επιτέλους ανταμείβονται. Έτσι λοιπόν όταν πρόκειται να ξεκινήσουμε μια δουλειά, θα πρέπει να κατανοούμε πως η εξέλιξη και η ανταμοιβή θέλουν χρόνο και κόπο και πως για να επιτευχθούν θα πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Άρα καλό θα ήταν η συγκεκριμένη ερώτηση να μην γίνεται κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, καθώς δεν έχει αποδειχθεί ούτε η αξία μας, ούτε οι δυνατότητες μας. Τέλος αμαυρώνει το όνομα μας και αφήνει ένα αίσθημα ενόχλησης και εκνευρισμού στον recruiter, αφού δείχνει έναν χαρακτήρα αλαζονικό και με τεράστιο εγώ.

young_woman_hold_money_in_her_hands_and_smiles

Δεν συμπαθούσα τον εργοδότη μου

Η συγκεκριμένη έκφραση αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο red flag του συγκεκριμένου άρθρου, αφού δείχνει ένα άτομο που έφυγε με μεγάλη πικρία από την εργασία του και αυτήν την πικρία την κουβαλάει ακόμα μέσα του. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια προς την αποτυχία, αφού κανένας εργοδότης και καμία εταιρεία, δεν θέλει έναν εργαζόμενο που “κουτσομπολεύει” προηγούμενα γεγονότα και δεν έχει διάθεση να εξελιχθεί. Όπως λοιπόν και να πάει αυτή η συνέντευξη, μην αφήσετε τον εαυτό σας να πέσει σε αυτήν την παγίδα.

woman_is_angry

Δεν έχω πρόβλημα με τον μισθό

Και κλείνουμε με ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους εάν όχι όλους τους υποψήφιους σε μια συνέντευξη και δεν είναι άλλο από το κομμάτι της απολαβής ή αλλιώς τον μισθό. Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν την αξία τους και να την κοστολογούν αναλόγως. Εάν πάλι αυτό δεν συμβαίνει, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσετε τον εαυτό σας και να πείτε πως “δεν έχετε πρόβλημα με τον μισθό”. Να θυμάστε όμως πως θα πρέπει να αναφερθείτε στο συγκεκριμένο θέμα, μόνο εάν σας γίνει η ανάλογη ερώτηση, καθώς όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο άρθρο, αποτελεί red flag για τους περισσότερους εργοδότες. Συμπερασματικά μην ντραπείτε να διεκδικήσετε αυτό που αξίζετε, πάντα με γνώμονα το μέτρο.

shy_woman_behind_her_money_drops

Αναλογιζόμενοι λοιπόν τα παραπάνω, μπορούμε με σιγουριά να καταλάβουμε ποιες εκφράσεις δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να πούμε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την εύρεση της νέας μας εργασίας.

Εάν λοιπόν ψάχνεις την επόμενη σου επαγγελματική στέγη, κάνε σήμερα την εγγραφή σου στο jobeat.gr. Έτσι θα μπορέσεις να ανεβάσεις το βιογραφικό σου και να ανακαλύψεις όλες τις διαθέσιμες αγγελίες που σε ενδιαφέρουν. Μην αργείς... Μπορεί η επόμενη σου εργασία να βρίσκεται μερικά βήματα μακριά!