5 Πράγματα που πρέπει να προσέχει ένας Τεχνίτης Κρέπας

5 Πράγματα που πρέπει να προσέχει ένας Τεχνίτης Κρέπας

January 24, 2022

ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΡΕΠΑΣ

0

15

0

Μπορεί ο χώρος της Εστίασης να σου φαντάζει εύκολος, όμως πίσω από όλα αυτά κρύβεται μια ολόκληρη φιλοσοφία. Όπως σε κάθε δουλειά έτσι και εδώ, ο χαρακτήρας, η δημιουργικότητα και η διάθεση για εξέλιξη, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά και που εν τέλη θα σε πάνε μακριά. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέχει ένας Τεχνίτης Κρέπας, προκειμένου να ανελιχθεί στο επάγγελμα αυτό.

Επέλεξε το σωστό σκεύος

Το πρώτο και το πιο σημαντικό tip για μια καλή και γευστική κρέπα είναι φυσικά το σκεύος που θα παρασκευαστεί. Εδώ η ποιότητα παίζει καθοριστικό ρόλο, αφού θα μπορέσει είτε να απογειώσει, είτε να καταστρέψει μια ολόκληρη δοσολογία. Εάν βρίσκεσαι στα πρώτα σου βήματα, καλό είναι να ξεκινήσεις από ένα αντικολλητικό τηγάνι με διπλή επίστρωση. Εάν πάλι είσαι σε ένα επίπεδο όπου μπορείς να χειριστείς μια επαγγελματική κρεπιέρα, τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα, αφού οι ειδικές αντικολλητικές πλάκες κάνουν σχεδόν όλη τη δουλειά για σένα. Ένα έξτρα μυστικό που θα σε βοηθήσει να πετύχεις το ιδανικό φύλλο, είναι:

● Το πόσο ζεστό είναι το σκεύος
● Πόσο χαραγμένο από φθορές είναι το σκεύος
● Πόση ποσότητα βουτύρου ή ελαιολάδου περιέχει

Κρέπες σκεύος

Μην το παρακάνεις με τη δοσολογία

Δεύτερο και εξίσου σημαντικό βήμα αποτελεί η δοσολογία, η οποία θα πρέπει να γίνεται με δοσομετρητή και να είναι συγκεκριμένη. Ο λόγος που στις κρέπες χρησιμοποιούμε δοσομετρητή και δεν ρίχνουμε με το μάτι, είναι γιατί το μείγμα θα πρέπει να φουσκώσει ομοιόμορφα και να έχει το ίδιο πάχος από όλες τις πλευρές προκειμένου να μην καεί σε ορισμένα σημεία. Ένας ακόμα σημαντικός λόγος που η δοσολογία παίζει τεράστιο ρόλο στη δημιουργία μιας κρέπας, είναι η ομοιομορφία των μερίδων, όπου για παράδειγμα δεν μπορει η μία κρέπα να βγει πιο μεγάλη και η άλλη πιο μικρή, καθώς θα υπάρξουν παράπονα από τους πελάτες και η φήμη του μαγαζιού θα πληγεί.

Κρέπες_δοσολογία

Μην ξεχάσεις να τη γυρίσεις

Το συγκεκριμένο βήμα μπορεί να φαντάζει απλό, όμως πολλές φορές ακόμα και οι επαγγελματίες την πατάνε. Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από το φόρτο της δουλειά και των παραγγελιών που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ακόμα και στον πιο έμπειρο τεχνίτη κρέπας. Έτσι μερικά σημαντικά tips που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς και να μην αγχωθείς ποτέ ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά είναι:

● Nα κρατάς χρόνο
● Να είσαι συγκεντρωμένος
● Να μην απομακρύνεσαι από την εστία για πολλή ώρα
● Να γνωρίζεις πότε πρέπει να γυρίσεις για πρώτη φορά
● Να γυρίζεις άμεσα την κάθε πλευρά για να μην καεί

Κρέπες_γύρισμα

Πρόσθεσε τα υλικά κυκλικά στις άκρες

Η συγκεκριμένη συμβουλή αποτελεί ίσως ένα από τα πιο σημαντικά tips τις λίστας, μιας και προσφέρει την απόλαυση και την ευχαρίστηση που ο πελάτης αναζητά. Πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει πως οι κρέπες είναι υπερβολικά γεμάτες με αποτέλεσμα το κεντρικό σημείο να σπάει και να χύνονται τα υλικά πάνω μας ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στο πιάτο μας. Για να αποφευχθεί λοιπόν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να βάζουμε λιγότερα υλικά, τα οποία θα τοποθετούνται κυκλικά προς τις άκρες. Η συγκεκριμένη τεχνική προσφέρει απόλαυση σε κάθε μπουκιά και σίγουρα αφήνει τους καταναλωτές χαρούμενους, αφου μένουν καθαροί και χορτάτοι.

Κρέπες_υλικά-2

Καθάρισε τις πλάκες για την επόμενη χρήση

Η υγιεινή και η καθαριότητα αποτελούν το Α και το Ω στο χώρο της Εστίασης, μιας και η ασφάλεια και η προστασία του πελάτη παίζουν το σημαντικότερο ρόλο. Εδώ λοιπόν θα πρέπει όλες οι πλάκες να καθαρίζονται και να στεγνωνονται σωστά πριν την επόμενη χρήση, προκειμένου τα κορεσμένα λίπη και τα υλικά από την προηγούμενη κρέπα να απομακρύνονται. Πολλές είναι οι φορές που λόγω έντονου φόρτου εργασίας, η συγκεκριμένη δουλειά παραμελείτε και γίνεται στο κλείσιμο του μαγαζιού, πράγμα που δεν είναι ιδιαίτερα σωστό, καθώς δείχνει μια άσχημη εικόνα στον πελάτη και σίγουρα δεν πληροί τους κανόνες υγιεινής.

Κρέπες_καθαρό_σκεύος

Αναλογιζόμενοι λοιπόν τα παραπάνω, μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως διαθέτεις όλες τις βασικές συμβουλές προκειμένου να γίνεις ένας επιτυχημένος τεχνίτης κρέπας. Το μόνο που μένει είναι διάθεση για δουλειά και δημιουργικότητα.