May 27, 2021
ΜΠΟΥΦΕ
0
0
0
Μάθετε το ΠΟΥ και το ΠΩΣ
Είναι δική σας ευθύνη ως μάγειρας να μάθετε πού και πώς αποθηκεύονται τα αντικείμενα, πώς λειτουργεί ο εξοπλισμός, σε ποιον πρέπει να απευθυνθείτε για συγκεκριμένες ανάγκες, πώς μεταφέρονται οι ανάγκες στον υπεύθυνο και το γενικό σύστημα λειτουργίας στο οποίο βασίζεται η κουζίνα καθημερινά.
Οι περιττές ερωτήσεις δεν είναι ευπρόσδεκτες
Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως «καμία ερώτηση δεν είναι χαζή». Καλύτερα το ρητό αυτό να παραμείνει εκτός των τοίχων της κουζίνας.
Τα προσωπικά εργαλεία είναι πολύ προσωπικά!
Αυτό παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες που πρέπει να μάθετε στην κουζίνα - τα προσωπικά εργαλεία του μάγειρα ή του σεφ είναι τα προσωπικά του εργαλεία. ΜΗΝ ΤΑ ΑΓΓΙΖΕΤΕ, ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ, ΜΗ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΝ! ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΥΑ!
Είναι όλα mise en place
Όλοι στην κουζίνα γνωρίζουν ότι το mise en place (όλα έτοιμα και στη θέση τους) είναι το θεμέλιο της επιτυχίας και όσοι δεν είναι οργανωμένοι, δεν είναι έτοιμοι - θα ρίξουν την επίδοση της υπόλοιπης ομάδας.
Παραμείνετε καθαροί
Οι αποτελεσματικοί μάγειρες λειτουργούν καθαρά. Μπορείτε να κοιτάξετε τον πάγκο ενός μάγειρα και να καταλάβετε αμέσως εάν είναι σε θέση να χειριστεί μια κουραστική, αγχωτική βάρδια.
Αποφύγετε τις περιττές κινήσεις
Οι περιττές κινήσεις εντός τις κουζίνας αποτελούν σπατάλη χρόνου και ενέργειας. Επίσης δείχνουν έλλειψη σιγουριάς και αμηχανία.
Προσδιορίστε που βρίσκεστε
Οι επαγγελματίες μάγειρες ανακοινώνουν πάντα την παρουσία τους για να αποφύγουν συγκρούσεις: “πίσω, γωνιακό, ζεστό, ψηλά” - όλα αυτά είναι κρίσιμα βήματα για να διατηρήσετε την κουζίνα ασφαλή.
Γνωρίστε τα συστατικά σας
Είναι ευθύνη του μάγειρα να γνωρίζει τα συστατικά τα οποία χρησιμοποιεί. Μελετήστε και ρωτήστε εγκαίρως.
Η εμπιστοσύνη κερδίζεται, δεν χαρίζεται
Η εμπιστοσύνη βασίζεται στο πώς ενεργείτε, αποδίδετε και σέβεστε τους άλλους ανά πάσα στιγμή. Η εμπιστοσύνη πρέπει να κερδίζεται ξανά και ξανά - κάθε μέρα. Χωρίς εμπιστοσύνη, η κουζίνα μένει στάσιμη.
Κάθε κουζίνα είναι διαφορετική
“When In Rome – Do as The Romans Do.” Στο μέλλον μπορεί να μπορείτε να εκφράσετε τις προσωπικές σας ιδέες και εμπειρίες και, στη συνέχεια, να είστε ελεύθεροι να λειτουργήσετε με τον δικό σας τρόπο. Αλλά σήμερα εργάζεστε στη συγκεκριμένη κουζίνα με τους συγκεκριμένους κανόνες.